Duplex villa / débert architects

first_img Houses “COPY” Architects: débert architects Area Area of this architecture project Projects Photographs ArchDaily Area:  494 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933186/duplex-villa-debert-architects Clipboard Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933186/duplex-villa-debert-architects Clipboard 2018center_img Duplex villa / débert architects Photographs:  Balázs Danyi, Tamás Bujnovszky Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Balázs Danyi+ 35Curated by Paula Pintos Share Hungary “COPY” Manufacturers: GRAPHISOFT, Hansgrohe, Sika, Guardian Glass, Laufen, MIRAGE, Wienerberger, Schuco, VMZINCEngineering:Attila Wächter, Sami ZinaeddinLandscape:Borbála Gyüre, Gergyely LádCity:BudaörsCountry:HungaryMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Balázs DanyiRecommended ProductsPlasticsEGGERABS End-Grain EdgingPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – BackWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingText description provided by the architects. Environment. Central Hungary, agglomeration of Buda, western verge of Budaörs. The street lies in the catchment area of Huszonnégyökrös Hill and cuts a rift among its slopes, leading to popular hiking routes, birding spots, and panoramic vistas. Due to the atmospheric conditions, gliders taking off from Budaörs and Farkashegy airports can be seen flying above the hill’s ridge in clear weather.Save this picture!© Balázs DanyiThe building plots are 100 metres deep between two nature reserves. The sky and landscape provide a sense of vast space with 360 panoramas in certain viewpoints of the site. A vista of several dozen kilometres opens up towards the Danube between the cumulating forms of Huszonnégyökrös Hill, Csík Hill, Út Hill, Odvas Hill, and the Törökugrató Hill. Siting. the plot’s location is serene and descends towards the east-northeast. The road leads right to the foot of the site. The view and the sunshine would turn the living rooms into two different directions, the place favors twofold oriented, multifunctional, large living spaces.Save this picture!© Balázs DanyiSave this picture!PlanSave this picture!© Tamás BujnovszkyThe installation preserves the mood and the natural sunlight of the street, as well as its unity and relation with the landscape. The retaining walls along with the sidewalk accord with human proportions, do not rise above chest-height. Walking up the street, the observer will see the slope slide towards the retaining wall in its original angle, its forms outlined by mostly flat natural lighting. Trimmed shrub patches on the edges of the garden filter scenic perspective. The house ascends towards the apex of the site towards sunlight and panorama, while on lower ground, completely below the natural terrain, lies utility wing without positive mass. Garden. the building body and floral garden, split by a pedestrian pathway, form one harmonized pattern: the slope, once an orchard, covered by a green blanket — by the subtly abstract move — dissolves into wide, slightly curving ribbons at the ledges of the street.Save this picture!© Balázs DanyiThe blanket and the building both open up along the pathway. In front of the house, in the garden, we recall former orchard with green lawn and a few smaller-scale, blooming, fragrant fruit trees, as well as some low shrubs in patches, thickening the layer of the green lawn. Behind the house, the foliage of medium-scale forest trees shapes a backdrop, standing above the vistas, providing shade from the south. House. the house is a smaller group of regular prisms, cut into a natural slope. Their geometry is modular, lower prisms split into two cubes, while the forms placed on the roof are both an eighth of a cube. The roof gardens rotate obscured from each other spontaneously behind building mass parts, but they both make equal use of the view.Save this picture!© Tamás BujnovszkyWe designed two apartments of equal value within the building. Due to the strong slope, instead of frontal gardens and terraces, landscape connects to the inner spaces via extensive roof gardens. The layout of the levels is reversed: below, near the ground, there are bedrooms under tempered conditions, the living rooms, as well as parental bedrooms, are situated upstairs with huge glass windows. On the roof, wall-to-wall terrace and panoramic view make up — at least partially — the flat garden. The drawing of the wall openings is a formal variation derived from the facade module. Ground floor openings are glassed in the exterior wall surface with wide wooden reveals behind the glass, visible from the outside. Floor-high glass windows on the upper level stand by the interior wall surface. The building structure draws silhouette along the glass edges.Save this picture!© Balázs DanyiThe facade is raw light grey, the solid sections dividing glass fields have darker patina grey colour. We tested natural light conditions of the building and the premises in sun studies of the two solstices and the equinox. Regarding the length of sunlight we found reassuring, that the hillside was traditionally an orchard, where apples, peaches, grapes, and strawberries ripen year after year.Save this picture!© Balázs DanyiProject gallerySee allShow lessThe Financial Park Offices / Helen & Hard + SAAHASelected ProjectsUNIBROWN Coffee Store / Mur Mur LabSelected Projects Share CopyHouses•Budaörs, Hungary Duplex villa / débert architectsSave this projectSaveDuplex villa / débert architects CopyAbout this officedébert architectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookBudaörsHungaryPublished on February 06, 2020Cite: “Duplex villa / débert architects” 06 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *