Jo Rin Hun / IROJE KHM Architects

first_img “COPY” ArchDaily Photographs:  JongOh KimText description provided by the architects. Reclamation of the site & Confrontation of modern and tradition The site is located in the outer Bukchon nearby the designated cultural properties of Seoul city like rampart of Seoul. Hyehwamun, Kim Sang Hyeop’s House. Many Korean-style houses are existed till now, but remained houses are removed at that with the housing development prevalence of multi-family house last year. So it is one of the villages that are in progress of modernization and Jo Rin Hun is same case that is pressed with the high-storied neighborhood. It was a distressed situation to unavoidably remove the existing Korean traditional house as a position of culture destroyer.Save this picture!basement floor planRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapCeramicsApavisaTiles – JewelsInheritance of spatial tradition & Perpendicular residence/city as a ‘village’ Save this picture!first floor planThe character of history and place of the Korean-style house inherited spatially by composing the ‘garden’ of existing house for ‘garden’ of Jo Rin Hun. This garden functions as a spatial element that satisfies the right of sphere and ownership with the recognition that each of the household living in this house is the owner of each separate house. Many detached house composed vertically with outside-stair as a passage and the small outside space will be a ‘city windpipe’ that connects that city and architecture strongly. Save this picture!© JongOh KimMulti-function of translucent skin & Mass being un-architecturally Save this picture!section 01By incoming the neighbored landscape with the expended metal translucent board, the light, wind, sound through the small vertical courtyard surrounded by each houses are effective and forming introverted calm spatial environment. It is intended to function hiding neighborhood, filtering surrounding landscape, control of the light by me lid of the outer cover adjoins neighborhood with translucent skin. Save this picture!© JongOh KimIndistinct landscape of the village, clearly visible shape of the Korean-style house, the whole views of Seoul with Namsan tower and the festive night views were the landscape program of Jo Rin Hun. The city and architecture are endowed with strong mutual response and finally this mass become to carry the un-architectural property of matter of transparency introversion, translucence extroversion. It is intended to feel Jo Rin Hun, which is vertical and huge mass comparatively, as ‘un-architectural’ property of matter to harmonize with the horizontal stable landscape formed by the remaining Korean-style houses and to form a new city context that corresponds to the change. It lost by the shaded portion of road, right to enjoy sunshine, cultural property protection. By indoor planting to the remaining mass, It could be recognized as an ecological mass, as well as, the whole could recognized as if translucent/opaque un-architectural object are covered with expended metal and intended to grant a formable sensitivity that harmonized with the image of Korean style house to the structure of skin.Save this picture!© JongOh KimIntroduction of nomadic program and nature & Reduction of construction expenses Save this picture!© JongOh KimI aimed at nature-friendship by introducing the nature positively and aimed lies latent a small and abundant spatial story by residence together with the large and small houses. Save this picture!© JongOh KimBy openly establish the secret private life programs, that is, concealable action apparatus like shower, bathtub, close-stool, washstand, he/she could liberate from restraint of secrecy by him/herself and could present action of life. With the preparation to feel the instinctive pleasure in the nature that is an instinctive environment, all the action of him/herself become a sight and concerned object. So it was an interesting work to plan the ‘place’ where exist a history and story to aware of the vestige of life always. Save this picture!section 04Such program is small, but could be said it is large, because there are a lot of contributions that sensed as large space and form a various/dramatic space, reduction of construction expenses. Save this picture!© JongOh KimThe construction expense is a mountain to go over. It was effective for cost administration to minimize the expenses with the effort by using cheap materials like concrete floor, wall finishing, dryvit excluded finishing materials, prefabricate sandwich panel and simplification of process. Save this picture!third floor planLight-house of life I expect Jo Rin Hun, un-architectural architecture, to be a ‘light house of city’ that always lightens the neighborhood and to be a place where record and preserve the historic character of the site.Save this picture!© JongOh KimProject gallerySee allShow lessJoshua Prince Ramus on the Wyly Theatre at TEDxArticlesEuropean Workshop Waterfront Urban DesignArticlesProject locationAddress:15-152, Hyehwa-dong, Jongro-gu, Seoul, KoreaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Jo Rin Hun / IROJE KHM ArchitectsSave this projectSaveJo Rin Hun / IROJE KHM Architects South Korea “COPY” Save this picture!© JongOh Kim+ 32 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/47604/jo-rin-hun-iroje-khm-architects Clipboard CopyAbout this officeIROJE KHM ArchitectsOfficeFollowProductGlass#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingSeoulHousesSouth KoreaPublished on January 28, 2010Cite: “Jo Rin Hun / IROJE KHM Architects” 28 Jan 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img CopyHousing•Seoul, South Korea Housing Jo Rin Hun / IROJE KHM Architects Area:  169 m² Photographs Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/47604/jo-rin-hun-iroje-khm-architects Clipboard Architects: IROJE KHM Architects Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *